MİSYON - VİZYON

ViZYONUMUZ

Eğitim Öğretimde Model Okul Olmak.

MiSYONUMUZ

Türkiye'nin geleceği için; günümüz teknolojilerini kullanarak bilgilerini becerileriyle birleştirerek bilimsel çalışmalara yönelen, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, girişimci, yaratıcı, çok yönlü düşünen, sonuç kadar sürece önem veren, kendine güvenen, yeteneklerinin bilicinde ve insani değerlere sahip olan bireyler yetiştirmek için varız.

DEĞERLERİMİZ

• Fen Lisesinin temel görevinin; öğrencileri, bir üst öğrenime özellikle fen ve matematik alanlarında akademik öğrenime hazırlama olduğuna inanılır.
  • Öğrenci merkezli etkili bir okul anlayışı benimsenir.
  • Öğrenmeyi öğrenmenin, bilgi toplumunda yaşamanın bir gereği olduğuna inanılır.
  • Öğrencilere, bilginin yeni bilgi üretmek için bir araç olduğu düşüncesi kazandırılır.
  • Öğrencilere, topluma kolay ve sağlıklı bir uyum sağlayabilmesi için, sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmayı destekleyici davranışlar verilir.
  • Öğrencilere Türkçe'yi etkili bir biçimde kullanmayı öğreterek kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilme; evrensel ve ulusal düzeyde nitelikli öğretim, bilim ve sanat ürünlerinden yararlanma yeteneği kazandırılır.
  • Aile, ulus, yurt sevgisi gelişmiş, milli kültür değerlerini benimsemiş, milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip öğrenciler olarak yetiştirilir.
  • Öğrenciler; beden, zihin, ruh ve duygu yönlerinden dengeli; sağlıklı bir kişiliğe, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak yetiştirilir.
  • Öğrencilere çok yönlü, soyut eleştirel, yapıcı, mantıklı ve analitik düşünme becerileri kazandırılır.
  • Öğrencilere, çevre koruma bilinci aşılanarak doğal güzelliklere ve sanat eserlerine karşı ilgi ve hayranlık duymaları sağlanır.
  • Öğrencilerin topluma uyumlu, kendilerini değerli bir insan olarak hissetmelerini, kapasitelerine güvenmelerini ve farklılıklarına değer vermelerini özümsemiş bireyler olmaları sağlanır.
  • Toplam Kalite Yönetimi anlayışı ile sorunların üstesinden gelindiği, "ben" yerine "biz" anlayışının etkin olduğu, güvenli bir ortamın gereğine inanılır.
  • Yönetici, öğretmen, veli, personel, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin işbirliği ile okulu, çevrede ve bölgede model yapma inancıyla çalışılır.
  • Öğrencilerin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetişmelerine özen gösterilir.
  • Öğrencilerin, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, beceri düzeyi yüksek bir Türk vatandaşı olarak yetiştirilmeleri sağlanır.
Yayın: 29.11.2012 - Güncelleme: 17.01.2023 10:44 - Görüntülenme: 2659