TÜBİTAK Matematik Ulusal Milli Takımında Bir AYDEM'Lİ

Kuruluşundan bu yana Denizli'mize güzel başarılar kazandıran AYDEM Fen Lisesi öğrencileri güzel bir başarıya daha imza attı. Matematik öğretmenimiz ve aynı zamanda TÜBİTAK Koordinatörü Bünyamin İNCİ rehberliğinde çalışan 10.sınıf öğrencimiz Zeynep TAŞEVLİ,  TÜBİTAK Matematik olimpiyatlarında üstün başarı göstererek 4 kişiden oluşan "TÜBİTAK Ulusal Matematik Olimpiyat Takımı"na seçildi.

Bu yıl Hollanda'nın Egmond aan Zee şehrinde,  40 ülke milli takımından 160 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 8. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil edecek olan 4 öğrenciden biri Denizli AYDEM FEN LİSESİ'nden olması bizleri sevindirdi.  Matematik  öğretmenimiz ve öğrencimiz Zeynep  TAŞEVLİ'yi  bir kez daha tebrik ederiz.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yürütülen Uluslararası Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında Türkiye, milli takımlarda yetiştirilen genç bilim insanlarıyla uluslararası sahada temsil ediliyor.

Bu kapsamda 8'ncisi düzenlenecek olan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda ülkemizi 4 öğrenci temsil edecek.

Denizli AYDEM Fen Lisesi öğrencisi Zeynep TAŞEVLİ,

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Betül AKDAŞ,

İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Kerime Nur Kavadar,

Malatya Fen Lisesi öğrencisi  Özge Dilay ÖRÜM, ülkemizi temsil edeceklerdir.

Yayın: 28.02.2020 - Güncelleme: 12.01.2023 11:40 - Görüntülenme: 312