PDR Servisi

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

AMACIMIZ

Öğrencilerimizin kendilerini tanıması, anlaması, gizil güçlerini geliştirmesi, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, çevresine sağlıklı  uyum sağlaması ve kendini gerçekleştirmesi için psikolojik destek sağlayarak, mutlu, çevresine duyarlı, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK MERKEZİMİZ NE TÜR HİZMETLER SUNAR?

1. EĞİTSEL REHBERLİK

Öğrencilerimizin eğitim yaşamlarına dönük olarak verilen rehberlik uygulamalarıdır. Eğitim programları, verimli ders çalışma teknikleri vb. faaliyet alanlarımız içerisinde öğrencilerimize başarılı olmanın yolları ve motivasyonun arttırılması konularında bilgiler verilmektedir. Gerek okul sınavları gerekse de üniversite sınavlarına yönelik çalışmalarını sürdüren öğrencilerimizle bireysel olarak hazırladığımız, ihtiyaçlarına uygun ders çalışma programları öğrencilerimizin etkin çalışmalarında ve başarılı olmalarında faydalı olmaktadır.

2. MESLEKİ REHBERLİK

Bu çalışmalarımız içerisinde öğrencilerimize yetenek ve ilgi alanlarını tanımaları için gereken ölçme araçları uygulanmaktadır. Bu sonuçlar öğrenci, veli ve sınıf öğretmeni ile paylaşılarak onlarında öğrenci hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmaları ve doğru yönlendirme de bulunmaları sağlanır.
         Mesleklerin tanıtılması ile ilgili yapılan çalışmalarda ise mesleklerinde kariyer edinmiş meslek sahiplerinin okulumuzda vermiş oldukları "meslek tanıtım seminerleri" ve rehberlik servislerinde bulunan "meslek tanıtım kılavuzları" ile öğrencilerimiz meslekler hakkında ayrıntılı pek çok bilgiye ulaşma şansını yakalamaktadırlar.
         Bu çalışmalar neticesinde öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine en uygun mesleği keşfederek seçme şansını kullanmaktadırlar. Bu da hayatlarının sonuna kadar mutlu bir iş ve aile hayatı sürecekleri anlamına gelmektedir.

3. KİŞİSEL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Bireysel danışma yada gurup danışması olarak gerçekleştirilen bu çalışmamızda iletişime ait sorunlar, aile ve aile içi ilişkilerle ilgili sorunlar, kendine güven, korku, kaygı gibi iç yaşamla ilgili sorunlar, cinsiyet, kız-erkek ilişkileri ile ilgili sorunlar, Ben´ lik tasarımı ile ilgili sorunlar, sağlıkla ilgili sorunlar görüşülerek çözüme ve etkili yaşamlara yönelik farkındalıkların kazanımı sağlanmaktadır.

İLKELERİMİZ:
        -Rehberlik ve Psikolojik Danışma ilişkisi özel ve gizli bir ilişkidir: GİZLİLİK

- Rehberlik ve Psikolojik Danışma ilişkisi gönüllülüğe dayanır: GÖNÜLLÜLÜK

- Rehberlik ve Psikolojik Danışma ilişkisi bir süreç gerektirir: SÜREKLİLİK

- Rehberlik ve Psikolojik Danışma ilişkisinde kişi haklarına saygı ön plandadır: BİREY HAKLARINA SAYGI

- Rehberlik ve Psikolojik Danışma ilişkisi karşılıklı güven ortamında gerçekleşir: GÜVENİRLİLİK

- Rehberlik ve Psikolojik Danışma ilişkisi bireye dönüktür ve bireyin değerliliğine önem verir: BİREYİN DEĞERLİLİĞİ

- Rehberlik ve Psikolojik Danışma ilişkisinde uyum ve iş birliği esastır: UYUM

Elif YILMAZ                                                                         Oğuzhan SULUBEY

Rehber Öğt. ve Psk. Dnş                                                      Rehber Öğt. ve Psk. Dnş

Yayın: 11.01.2023 - Güncelleme: 11.01.2023 10:37 - Görüntülenme: 224