T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - AYDEM Fen lisesi

Okul Müdürümüz Deniz KÖSEHAN'ın Veda Mesajı...

Saygıdeğer  Dostlarım , Mesai Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Veliler;

 

Kuruluşundan bu yana  büyük bir hevesle ve amatör bir ruhla görev yapmaya çalıştığım AYDEM Fen Lisesi okul müdürlüğünden  hüzünlü bir şekilde  ayrılıyorum. Bundan sonra Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde kimya öğretmeni olarak devam edeceğim.

Denizli'de doğdum. İlk okulumu Denizli Merkezefendi  ilkokulunda, orta okulumu Denizli Pamukkale Ortaokulunda, lisemi Denizli Cumhuriyet Lisesinde , Üniversite tahsilimi Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği  bölümünde tamamladım. Yüksek Lisansımı Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü  Kimya bölümünde tamamlayarak  "Kimya Bilim Uzmanı" unvanını  aldım.

Meslek hayatıma  8 Ocak 1987 yılında Erzurum-Aşkale Kandilli Lisesinde Kimya öğretmeni olarak başladım. 1990 yılı yaz ayında Denizli – Çal ilçesi Ortaköy Ortaokulunda okul müdürlüğüne atandım. 1991 yılı yaz ayında Denizli Cumhuriyet Lisesine  öğretmen olarak atamam yapılıp daha sonra müdür yardımcılığı görevine getirildim. 1996-1997 Eğitim –Öğretim yılında Denizli 'de açılan Denizli Fen lisesine ( daha sonra adı Erbakır Fen Lisesi oldu ) kurucu müdür yardımcılığı , daha sonra müdür başyardımcılığı görevlerini yaparken (16 yıl çalıştıktan sonra ) , 25 Ocak 2012 tarihinde AYDEM  Fen Lisesi' ne  sınav puanıma dayanarak kadrolu ilk okul müdürü olarak atandım.

Pamukkale ilçesinde,  mütevazi bir ortaokul binasında geçici olarak faaliyet gösteren okulumuz , daha sonra  Merkezefendi  ilçesinde yapılan, sadece öğretim binası bulunan kendi  binasına taşınmıştır.

AYDEM Fen lisesinin ilk kadrolu müdürü olarak , Geçici bir binadan yola çıkarak  başta müdür yardımcılarımız ( Erden ÇOBAN , Veysi KILIÇ ve  Ümmühan OYMAK )  olmak üzere , Öğretmen arkadaşlarımız , her  işe fedakarca koşan hizmetli arkadaşlarımız  ve velilerimizin büyük desteği ile okulumuzda  ' Model  Okul Olma Projesi ' ni uygulamaya koyarak  çalışmaya başladık. Okulumuzu 5 yıl gibi kısa zamanda Türkiye'nin sayılı okullarından birisi haline getirdik. Öğretmen arkadaşlarımızın fedakar olanları ile birlikte  gece gündüz çalışarak okulumuzda bilgi ve sevgi bağı oluşturarak ,  hem akademik başarıda hem de sosyal ve kültürel alanlarda  yaptığımız faaliyetlerle  kıskanılan bir okul haline geldik.

Daha sonraki süreçte, yıllar içerisinde eksik olan  spor salonu,  bahçe düzenlemesi,  açık basketbol sahası, pansiyon binası, açık futbol sahası ( halı saha ) , okul kütüphanesi , laboratuvarlarımız oluşturularak okulumuzu fiziki anlamda 'kampüs okul ' durumuna  getirdik.

 Eğitim - Öğretim açısından çalışmalarımıza baktığımızda;

  • Başta müdür yardımcısı arkadaşlarımız olmak üzere öğretmen arkadaşlarımız ile  birlikte  'Model Okul Olmak ' ülküsü ile vizyon oluşturmaya çalıştık . Bu ülkü uğrunda çalışmalarımızı  planlayarak  uygulamaya geçirdik.
  • Akademik anlamda ( ders başarıları ) yoğun bir fedakarlık örneği gösteren öğretmenlerimiz ile birlikte  Denizli'nin ve bölgenin dikkatini  çekmeyi başardık.
  • Yaptığımız ' TÜBİTAK Bilim Fuarlarıyla '  Denizli'mize  örnek olduk .
  • Sosyal faaliyetler anlamında , şiir dinletileri ,tiyatro etkinlikleri, geziler , münazaralar, yarışmalar,  müzik etkinlikleri, sportif etkinlikleri düzenleyerek oldukça aktif bir okul  kültürü oluşturduk ve bu kapsamda etkinliklerimiz devam etmektedir.
  • Bakanlığımızın  önemle  üzerinde  durduğu 'Okul Dışı Öğrenme'  ortamlarına ağırlık vererek Denizli'mizin  tarihi , kültürel ,turistik  yerlerine , fabrikalara ve  Pamukkale Üniversitesine giderek  bilgi hazinemizi zenginleştirmeye çalıştık.
  • Okulumuzda yaptığımız  sıra dışı Türkiye'ye ve Denizli'ye örnek olan Bilim Fuarlarının düzenlenmesi, Köy ortaokulunda Lise son sınıf öğrencilerine yaz ayında  gönüllü öğretmenlerimiz ile ücretsiz ÖSS kampı düzenlenmesi , Ortaokul öğrencilerine yönelik  Atatürk adına Matematik ve Fen Bilimleri olimpiyatı düzenlenmesi gibi birçok farklı uygulamalara ve yapılan çalışmalara önderlikte bulunduk.
  • Türkiye'de ilk olan  , okul pansiyonumuza  Okul Aile Birliği  katkılarıyla Fiber Kablolar döşetilerek , Denizli Milli Eğitim  Müdürlüğünün  Tablet bilgisayar desteği ile  Bakanlığımızın  'Uzaktan Eğitim ve EBA kullanımı ' için öğrencilerimizi ortam  hazırladık.
  •  Okulumuzdaki etkileşimli tahtalara aparatlar takviye ederek öğrencilerimize " Uzaktan Eğitim "  , Canlı Ders uygulaması yaparak  Türkiye"deki okullara örnek olmaya çalıştık.
  • Öğrencilerimizin  Üniversite  Sınavlarında  oldukça başarılı olmasına destek vererek  , yüksek oranda fakültelere yerleşmesine katkı sağladık

 TÜBİTAK bilgi yarışmalarında Bilgisayar dalında Türkiye 2. olarak 'Gümüş madalya' almamız, Fizik dalında Türkiye 3.sü olarak  'Bronz madalya' almamız,  son olarak TÜBİTAK Matematik takımında bulunun öğrencimiz Zeynep TAŞEVLİ'nin 54 ülke takımının katıldığı   Avrupa matematik olimpiyatında  Dünya 2.si gelerek  'Gümüş Madalya' alması   okulumuza ayrı bir moral- motivasyon  getirmiştir.  

Okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve diğer okul personeli tam bir uyum içerisinde çalışarak  okulumuzu  3-4 yıl içerisinde  eğitim- öğretim olarak  Denizli'nin ve Türkiye'nin en gözde okulları arasında yer alması sağladık.

Okulumuz her yıl 150 öğrenci alarak hızla  büyümüş ve  zaman içerisinde  mevcudu 635 öğrenciye ulaşmış ve Türkiye'nin  en fazla öğrencisi olan fen lisesi durumuna gelmiştir.  Öğrenci sayısının fazlalığı beraberinde  beklentileri de yükseltmiştir. Bu yüksek beklentiyi karşılamak  için daha fazla çalıştık.

Okul müdürü olarak ben,  geçmiş 8 yıllık süreçte ; hem okulun yapı ve donanımının mükemmel olması için , hem de Eğitim –Öğretimin kalitesini yükseltmek için maksimum gayretle , deneyimli bir yönetici olarak çalışmaya gayret gösterdim.

Yaklaşık 30 yıldır farklı kademelerde  yöneticilik yaptım ,  23 yıldır da  fen lisesinde  hem öğretmen hem de  yönetici olarak çalıştım. Bu sürede  görevimle ilgili olarak herhangi bir usulsüzlükten dolayı  soruşturma geçirmedim.  Okullarımızda da hep uyum içinde çalıştım. Gece gündüz çalıştım.

Bu çabamın ,emeğimin sonucunda ;

Meslek hayatımdaki başarılarımdan dolayı  ilgili makamlardan ;

1 adet  ' Maaşla  Ödüllendirme'

4  adet  'Teşekkür Belgesi'

1  adet   MEB  Ortaöğretim Genel Müdürlüğünden 'Teşekkür Belgesi'

4    adet  Denizli Valiliği'nden  'Takdir Belgesi '

4  adet   Merkezefendi Kaymakamlığı  ve Denizli Valiliğinden  Başarı Belgesi

1  adet  Merkezefendi Kaymakamlığından 'ÜSTÜN   BAŞARI  BELGESİ '

1  adet   Denizli Valiliğinden  ' ÖDÜL BELGESİ ' ile  ödüllendirildim.

Bu belgeleri   Devlet memuru onuruyla mevzuat çerçevesinde aldım..

Okulun bütün çalışanları , öğrencileri ve velileri bilir ki , yedi gün 24 saat okul ve öğrencilerimle bütünleştim. Müdürlük makamına ve öğretmenliğe yakışmayacak hiçbir davranışta bulunmadım. Makamımı kendi kişisel ve ruhsal çıkarlarım için kullanmadım. Kendimi sadece Milli Eğitim Temel kanununda yer alan  ' Türk Milli Eğitiminin genel  amaçları doğrultuşundu "Türk Gençliği'ne  adadım'.  Atatürk İlke ve İnkılaplarına , ilkelerine  Sadakatle  bağlı  kalma çizgisinden  hiç ayrılmadım. Bütün amacım öğrencilerimize inandığımız değerler uğruna en iyi ve çağdaş eğitimi vermeye   çalışmak  olmuştur.

Ancak yöneticilik  hizmetim buraya kadarmış. Yeni bir heyecan ile sınıfta öğrencilerime  Kimya öğretmeni olarak  destek olmaya devam edeceğim.

Şimdi bize düşen, TEVAZU SAMİMİYET VE GAYRETLE hizmet etmeye  devam  ederek  asli görevimizde  çalışmak ve yorgunluk göstermeksizin  bu kutlu kadronun neferi olmaya devam etmektir

Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan öğrencilerimizin   kalbinde edindiğimiz  yerdir. İnşallah   güzel hizmetlerde bulunup, öğrencilerimize örnek olmuş ve onlarda   iyi izler  bırakabilmişizdir. 

Sonuç Olarak;

İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne , AYDEM Fen Lisesi'nin tüm personeline, sorumluluk bilinciyle her gün severek dersine gelen tüm öğretmen arkadaşlarıma, aile olabilmenin getirdiği samimiyet ve özveriyle Fen Lisesini bu gününe taşımama destek olan idareci arkadaşlarıma, her konuda bizden desteğini esirgemeyen Okul Aile Birliğimizin tüm başkan ve üyelerine, her birini evlat bilip üzerine titrediğim öğrencilerime, onların  saygıdeğer  ailelerine  yürekten teşekkür ediyorum.

Yaşamım boyunca desteğini eksik etmeyen aileme bu yolculuğumdaki desteklerinden dolayı minnettarım.

 

Hoş sadâlar, güzel izler bırakmış olabilmenin umuduyla hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

 

Selam, Sevgi ve Saygı ile.

                                                                                             

                                                                                                       

                                                                                                    DENİZ KÖSEHAN 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.09.2020 - Güncelleme: 12.01.2023 11:31 - Görüntülenme: 1027
  Beğen | 9  kişi beğendi