AB Erasmus Projeleri

AB ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ PROJELERİ

Tem

Yeni Europass Platformuna (www.europass.eu) bağlantısı ile erişim sağlayabilirsiniz.

Şbt

24-30 Kasım Budapeşte Hareketliliği ; Proje Koordinatorü Şerife BOYLU,Müdür Yardımcısı Ümmühan OYMAK,Matematik Öğretmeni Mesure GÜN,Coğrafya Öğretmeni Hamza KOZAK,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Keziban AFACAN,Müzik Öğretmeni Evrim KÖSE,Beden Eğitimi Öğretmeni Nihal KUDU,İngilizce Öğretmeni Murat YILDIRIM.

05-11 Nisan Finlandiya Helsinki Hareketliliği; Müdür Başyardımcısı Veysi KILIÇ,Matematik Öğretmenleri; Bünyamin İNCİ,Nurten TALAN,Fizik Öğretmeni Erden ÇOBAN,Biyoloji Öğretmeni Veli BOSTAN,ingilizce Öğretmeni Işın PEHLİVAN,Rehber Öğretmen Elif YILMAZ.

Şbt

'Üstün Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde AB Standartlarında Yaklaşımlar KA101 Okul Eğitimi ve Personel Hareketliliği Projemiz kapsamında Eylül ayında Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Eğitimi ABD Öğretim üyesi ve TUBİTAK İl Koordinatorü Doç.Dr. Serkan SEVİM okulumuza davet edildi. Öğretmenlerimize,öğrencilerin araştırma projeleri yoluyla gelişimlerinin sağlanması için TUBİTAK Projelerinin tanıtımı ve yazımı aşamasında bilmeleri gereken bilgiler ışığında rehberlik yapıldı.Fen Lisesi denginde okullarda,öğrenci profiline yönelik yapılabilecek proje çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Şbt

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Kasım ve Nisan aylarında ara tatil döneminde gerçekleştirilecek projemiz için öğretmen başvuru kriterleri ve başvuru formu aşağıdaki linkte eklenmiştir.

Şbt

AB Erasmus+ Projemizin ilk hareketliliği 24-30 Kasım 2019 tarihlerinde Macaristan Budapeşte'de yer alan ortak kurum Budapersti Fazekas Mhaly Gyakorlo Altalanos Iskola es Gimnazium kurumunda gerçekleştirildi.

Ortak kurumumuz,özellikle Sayısal ve müzik alanında özel yeneğe sahip öğrencilerin eğitim aldığı ilkokul,ortaokul ve lise denginde bir okuldur.Stajyer öğretmen merkezi olan bir kurumdur ve çeşitli üniversitelerden mezun olan öğretmen adayları kurumda deneyimli öğretmenler eşliğinde derslere katılmaktadır.Kurum aynı zamanda eğitim müfredatı geliştirme merkezidir.Birçok ulusal ve uluslararası programda yer almıştır.1901 yılında kurulmuş Avrupa'nın en prestijli okullarından biridir.Ülkenin en zeki öğrencilerinin özel sınavlara tabi tutularak kabul edildiği okulda,öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre ayrıştırılarak,özel eğitimlere tabi tutulurlar.Gerekli durumlarda öğrenciler,okulun bağlantılı olduğu üniversitelerden hocalar gelerek,öğrencilerin monte edildiği çalışma gruplarında ya da birebir ders verirler.Dünya Bilim Olimpiyatlarında 265 öğrencisi ödül almış dünyanın tek okuludur.Ortak kurumumuz,Fen Liseleri denginde eğitim veren bir kurumdur.

Ara

AB Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen projemiz 02/09/2019 tarihinde yürütülmeye başlayan 1 yıllık bir projedir.Projemizin temelde amacı; MEB 2023 Vizyon belgesinde Fen Liseleri için belirlenen 'Fen ve Sosyal Bilimler alanında ki disiplinlere göre,müfredat yapısının öğrencilerin derinlik kazanması doğrultusunda iyileştirilmesi' hedefinin öğretim hizmetlerinin güçlendirilmesiyle gerçekleşmesini sağlamaktır.

Bununla birlikte;

-Öğretmenlerimizin,proje ile mesleki deneyim ve tecrübelerini arttırarak,eğitim öğretim hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve kurumumuzun AB Standartlarında uluslararasılaşma vizyonuna ulaşmasına destek olmak,

-21. yy.da çağın gerektirdiği niteliklere sahip,bilimsel yönteme hakim,çok yönlü,üretken ve girişimci nesillerin yetiştirilmesini sağlamak,

-Farklı AB Ülkelerinde,eğitim öğretim alanında uygulanan inovatif yaklaşımları,disiplinlerarası yöntemleri ve iyi uygulamaları,kurum stratejilerine entegre ederek,kurumsal kalitenin güçlendirilmesini sağlamak,

-Uluslararası bir proje yürüterek,yerel ve bölgesel düzeyde güçlü olan kurum prestijini daha da arttırarak,gelecek yıllarda farklı alanlarda sürdürülebilir ulus ötesi iş birliklerini sağlamak,

-Fen Liseleri ve dengi diğer eş değer okullarda eğitim öğretim kalitesinin arttırılmasını sağlamak diğer amaçlar arasında yer almaktadır.

Ara

Projemizin yürütülmesi sürecinde,mesleki hazırlık çalışmaları Ekim 2019 ayı itibariyle başladı.Budapeşte ve Finlandiya Helsinki hareketlilikleri için belirlenen 16 katılımcı öğretmenimiz,40 saatlik dil hazılrk kursu çalışmalarına katıldılar.Haftada 3 gün 4 er saatlik alınan kurs faaliyeti 4 hafta süreyle devam etti.Katılımcı öğretmenlerimiz, kurs süresince temel iletişim becerilerine yönelik ve acil durumlarda yapılacak eylemlere yönelik kazanımlar elde ettiler.

Ara

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında,  Türkiye Ulusal Ajansı  AB Erasmus+ Programı  Okul Eğitimi Koordinatorlüğünce kabul edilen KA101 'Üstün Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde AB Standartlarında Yenilikçi Yaklaşımlar'ismli projemiz kabul edildi.Projemiz kapsamında gerçekleşecek iki hareketliliğin birincisi,25 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında Macaristan Budapeştede ortak kurumumuz olan  Budapeste Fazikas Mihaly Gyakorlo Altalanos Iskolo es Gımnazium okulları iş birliği ile gerçekleştirildi.Projemizin ikinci hareketliliği 05-11 Nisan 2020 tarihlerinde Finlandiya Helsinkide gerçekleştirilecek.