e-Twinning Projemiz - I Walk to School to Help My Planet

Aydem Fen Lisesi olarak uluslararası ortaklıklı "I Walk to School to Help My Planet" isimli eTwinning projesini İtalyan, Yunan, Portekizli, Türk ve Bulgar partnerlerimizle işbirliği içinde başarıyla tamamladık. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Işın PEHLİVAN ve Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma DAĞ CEYHAN tarafından yürütülen projede 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz aktif olarak yer aldı.

Öğrencilerimiz 2020 yılının Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca Pandemiye rağmen uzaktan sürdürdükleri bu proje sayesinde;

•  Günlük alışkanlıkların çevre üzerindeki sonuçları konusunda bilgi sahibi oldular,

•  Özel araçların aşırı kullanımının çevresel etkisini doğruladılar,

• Özel ulaşım araçlarının sorumlu bir şekilde kullanılmasının önemi konusunda bilinçlendiler,

• Yanlış alışkanlıkları değiştirmeye ve çevresel gelişime somut bir şekilde katkıda bulunmaya yöneldiler,

• Çevre için zararlı alışkanlıkları somut olarak değiştirebilecek seçenekleri öğrendiler,

• Okula gelirken doğamızı korumak adına atılacak adımları gözlemleme ve deneyimleme şansına sahip oldular.

Öğrencilerimiz de akranları ile yabancı dillerde iletişim kurma ve diğer ülkelerden arkadaş edinme fırsatı yakaladılar ve bundan sonra kurulucak diğer uluslararası ortaklıklara temel oluşturdular.

Yayın: 15.06.2020 - Güncelleme: 12.01.2023 11:33 - Görüntülenme: 381