T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - AYDEM Fen lisesi

AYDEM Fen Lisesi Eğitimi Eve Götürüyor.

     Türk Milli Eğitine yüksek katkılar sağlamaya çalışan AYDEM Lisesi yeni bir projeye daha öncülük ederek, kaliteli bir okul olduğunu bir kez daha göstermiştir.

     Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu " Uzaktan Eğitim " projesi

kapsamında sınıflarda yapılan düzenleme ile okula gelemeyen öğrencilerimizin evden sınıf ortamına katılmaları için ortam hazırladık.

     Sınıflarımıza kamera ve ortam seslerini alan mikrofon desteğini sağlayarak etkileşimli tahtalarda işlenen derslerin, bilgisayar ve cep telefonu aracılığı ile izlenebilmesini sağlıyoruz.

   Öğrenciler evden mikrofon ve kamera ile derslere aktif olarak katılabileceklerdir. Bu sistem sayesinde AYDEM Fen Lisesinde sınıflarda işlenen dersler EBA veya diğer iletişim kaynakları üzerinden uzaktan öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

    Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Denizli İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut OĞUZ  "Uzaktan eğitim çalışmalarında AYDEM Fen Lisemizde örnek  bir çalışmaya imza attık. Sınıf ortamında değerli öğretmenimiz Bakanlığımızın canlı ders uygulaması ile öğrencilerine online ders verecek. Canlı ders uygulaması okulumuzda bulunan FATİH projesi alt yapısından gerçekleşeceği için internet bağlantı hızı ve bağlanma problemlerini minimuma indiren bir çalışma olacak. Öğretmenimiz normal ders anlatır gibi etkileşimli tahtayı kullanacağı derste, sisteme bağlanan kamera sayesinde aynı zamanda beyaz tahtada da çözdüğü problemleri öğrencileri ile paylaşabilecek. Bu örnek çalışmayı ilimiz genelindeki okullarımıza da yaymayı hedefliyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

     Okul Müdürü Deniz KÖSEHAN'da ' AYDEM Fen Lisesi yönetici ve öğretmenleri öğrencilerini çok seviyor ve elinden gelen desteği gösteriyor. Ülkemizi çok seviyoruz. Okulumuz bu uygulaması ile Denizli ve Türkiye Eğitimine örnek bir katkıda daha bulunmuştur. Bundan sonrada devam edecektir.' dedi.

 

26-08-202026-08-202026-08-202026-08-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.08.2020 - Güncelleme: 12.01.2023 11:31 - Görüntülenme: 749
  Beğen | 4  kişi beğendi